EM 2024 - Türkiye 0-3 Portugal: Toppen av grupp F säkrad

Mål från Bernardo Silva och Bruno Fernandez hjälpte Portugal att slå Turkiet med 3-0 i grupp F, rapporterar EM 2024. Samet Akadins egna mål gör en olycklig natt för Billiga Turkiet Fotbollströjor, Roberto Martinez "bekymrad" över inkräktare som jagar Cristiano Ronaldo

Portugal säkrade topplatsen i grupp F med en imponerande 3-0-seger över Turkiet i Dortmund.

Mohammad Kerem Akturkoglu slösade bort en bra chans tidigt, men Turkiet var snart i trubbel, med Bernardo Silva som höll fast vid Rafa mitt i första halvlek. Leo satte bollen i nätet efter en underbar passning. Det andra målet satte Turkiet i problem.

Cristiano Ronaldo viftade redan med armarna i frustration efter att Joao Cancelo missbedömde sitt lopp men, utan någon press, försökte Samet Akaydin passa bollen. Bollen kom tillbaka till Uniteds målvakt Altai Baindil, bara för att hitta sig själv i sitt eget mål.

Det var smärtsamt för Vincenzo Montellas Turkiet, som fick entusiastiskt stöd av Dortmund-fansen, och det blev bara värre. Ronaldo gjorde ett lopp tidigt i andra halvlek och satte osjälviskt in Bruno Fernandes att göra mål från nära håll.

Resultatet lämnar Roberto Martinez Portugal sex poäng före grupp F och undviker ett möte med favoriterna Frankrike i åttondelsfinalen. Skräddarsydda Turkiet Tröjor möter Tjeckien i det sista gruppspelet för att avgöra dess öde.